Retreat Nederland: de beste parels op Nederlandse bodem

2022-09-02 21:24:53 By : Mr. lixing han

In dossier 'Retreat Nederland' verzamelde JAN de fijnste yoga retreats én actievere arrangementen die je 't liefst vandaag nog boekt.

Heb je de mooiste sauna's in Nederland al afgevinkt en nu toe aan een sterk staaltje mindfulness? Dan ben je hier aan het juiste adres. Van voedings- en ademhalingsworkshops tot yogaweekenden in Zeeland; je hoeft er echt niet voor naar Thailand. In dossier 'Retreat Nederland' verzamelde JAN de beste retreats in Nederland, voor yoga, detox en alles daar tussenin. En voor wie toch liever thuisblijft: de beste yogalessen die je thuis kunt volgen.

Behoefte aan rust en stilte? Tijdens een mindfulness-weekend op de Veluwe ga je aan de slag met ademhalingsoefeningen, meditatietechnieken, yogalessen en wandelingen door het bos. Je overnacht in een vier sterren tellend spa-hotel en je kan verschillende lessen volgen. Daarnaast wordt er culinair voor je gezorgd en kun je onbeperkt gebruikmaken van het zwembad, de sauna, een Turks stoombad en de fitnessruimte.

Zin in iets meer activiteit en ben je met een vast clubje? Bij deze yoga en wandel-retreat op de De Wageningse Berg krijg je van instructrice Judith een duwtje in de rug en kun je ondertussen genieten van een fijne omgeving met luxe. Deze omgeving van Wageningen wordt ook wel het mooiste plekje van Nederland genoemd. Deze retreat in Nederland kun je boeken voor 1 t/m 5 yoga-liefhebbers.

Een luxe retreat in Nederland, en wel in het Zeeuwse Domburg. Tijdens een van de yogaweekenden in Zeeland kom je samen met de ervaren docenten van Delight Yoga helemaal tot rust. Dit weekend is een groot cadeau aan jezelf, met yogalessen en gezonde maaltijden op een prachtige locatie. Concreter: een privé villa met binnenzwembad en sauna. Ook is het mogelijk om een massage te boeken, op het strand te wandelen, te tennissen of het gezellige Domburg verkennen. En mocht je voor de sportieve activiteiten gaan: dit zijn de fijnste sportleggings mét zakken.

BOAT&CO is een oase aan de rand van Amsterdam, omringd door water en daarom dé ideale bestemming voor een ontspannende, maar tegelijkertijd actieve staycation. Heb je altijd al eens een yoga retreat in Nederland willen doen, of gaat je yogareis naar het buitenland dit jaar niet door; dan is dit je kans. Mediteer met uitzicht op het IJ, neem die ontspannende massage na een actieve yogasessie en plof met een goed boek op de bank

Op zoek naar een detox retreat in Nederland waar je ook de nodige yoga vindt? Dan moet je een weekendje in Zandvoort aan Zee zijn. Dit yoga- en detox-weekend staat drie dagen lang in het teken van ontspanning en yoga-, meditatie-, voedings- en ademhalingsworkshops. Daarnaast neem je deel aan stiltewandelingen langs zee, krijg je een Ayurvedische voedingstest en een compleet detoxprogramma van 16 sappen. Overnachten kan in het sfeervolle Hotel Zeespiegel, een gezellige ontspannende locatie dicht bij het strand.

Ook goed om te weten: Dit zijn de favoriete spa's onder de sterren waar jij ook heen kunt.