Artikel van Radio 2

2022-09-02 21:25:46 By : Mr. changcai song

Sport Vlaanderen zoekt een private overnemer voor zijn sauna in Blankenberge. Het Agentschap van de Vlaamse Overheid wil die sauna in de toekomst niet meer beheren. Er zou al interesse zijn uit de privésector. 

De sauna van Sport Vlaanderen in Blankenberge is sinds 2004 open. Maar het openhouden van een wellnesscentrum is geen prioriteit. Daarom wordt er nu naar een privépartner gezocht. Francis Michils van Sport Vlaanderen: "We zijn bezig met de ontwikkeling van onze lokale centra. We zijn van mening dat er zeker een plaats is voor een sauna in Blankenberge, maar dat het niet langer een taak van de overheid is om die uit te baten. Er zijn trouwens investeringen nodig om de sauna up-to-date te houden. En onze middelen zijn sowieso al beperkt."

Sport Vlaanderen zegt zich te willen toeleggen op zijn belangrijkste doelstellingen: het aanbieden van niche- en topsportinfrastructuur, alle mogelijke soorten sport met overnachting en het organiseren van opleidingen. Francis Michils: "In afwachting van een overnemer blijven we de sauna uitbaten tot 30 juni. Tot dan kunnen onze klanten rekenen op een kwaliteitsvolle wellnessbeleving. Vanaf 1 juli stoppen we ermee."

De medewerkers blijven aan het werk, maar krijgen een nieuwe taak bij Sport Vlaanderen.

Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven

Volg ons op sociale media

Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?

Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.

Beschikbaar voor iOS en Android.