Lekker zweten in de sauna: zo veilig en gezond is dat in coronatijd - indebuurt Zwolle

2022-08-12 22:25:21 By : Mr. Oliver Chen

In deze stressvolle tijd is het belangrijk om te blijven werken aan je gezondheid. Dat betekent voldoende bewegen en gezond eten, maar óók ontspannen. En waar kan dat nu beter dan in de sauna? Maar hoe veilig is zo’n saunabezoek in coronatijd? Wij vroegen het aan Jeroen van Weeghel, algemeen manager bij Sauna Swoll.

”Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het virus in de sauna”, vertelt Jeroen.”Wat blijkt: in saunacabines van zeventig graden, is het virus na drie minuten inactief. Bij een saunacabine van tachtig graden, is dat al na een minuut.”

”Daarnaast spelen aerosolen een rol bij een veilig saunabezoek. Dit zijn grote en kleine druppels van vijf tot tien micrometer die in de lucht blijven hangen. Ventilatie is dé manier om risico’s te minimaliseren. Daarom hebben wij ons ventilatiesysteem voorzien van speciale luchtfilters. Zo kun jij, ook door onze andere coronamaatregelen, veilig en verantwoord naar de sauna!”

Een saunabezoek is niet alleen veilig en ontspannend, het heeft ook andere gezondheidseffecten. Jeroen legt uit: ”Een saunabezoek heeft een reinigende werking. Lichaamseigen afvalstoffen worden sneller afgevoerd en door het zweten raak je talg en vuil sneller kwijt.”

Verder verbeter je door een saunabezoek ook je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor griepvirussen. ”Uit onderzoek blijkt dat mensen die tweemaal per week naar de sauna gaan, en dat zes maanden blijven volhouden, tot dertig procent minder verkoudheden oplopen dan mensen die niet naar de sauna gaan. Leuk om te weten toch?”

Er is meer! ”Een rondje sauna leidt tot een lichte, tijdelijke verbetering van longfuncties”, aldus Jeroen. ”Dit is met name te zien in een verhoging van het maximaal volume lucht in je longen. Maar je kunt nog beter een stoombad nemen bij Sauna Swoll. Wij vermengen de stoom namelijk met menthol. Dit stimuleert vrije ademhaling. Je krijgt letterlijk een hap frisse lucht.”

Heb je wel eens gehoord van maskné? Dit is huiduitslag als gevolg van het dragen van een mondmasker (masker + acné = maskné). Om het reinigen van je huid een boost te geven, hebben de schoonheidsspecialistes van Sauna Swoll een leuke behandeling bedacht. Hieronder lees je er meer over.

Heb je wel eens gehoord van maskné? Dit is huiduitslag als gevolg van het dragen van een mondmasker (masker +...

Sauna Swoll begon ooit als kleine sauna in de binnenstad. Inmiddels is Zwolse sauna uitgegroeid tot een groot welnesscomplex en...

Nieuwe restaurants en winkels: deze zaken openden in juli 2022 de deuren in Zwolle

Blijf op de hoogte van alles uit Zwolle

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden