10 tips die je snel van je verkoudheid verlossen | Gezondheidsnet

2022-03-18 03:57:03 By : Ms. Jenny Lu

Verkoudheid is in feite een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel - vandaar dus ook dat gevoel van een vol hoofd dat je bij een verkoudheid vaak ervaart. Volwassenen worden elk jaar gemiddeld twee tot vijf keer verkouden. Kinderen kampen er vaker mee: gemiddeld zo’n zes tot tien keer per jaar.

De oorzaak van verkoudheid is een besmetting met het verkoudheidsvirus. Ongeveer twee tot drie dagen na de infectie komen de symptomen op:

De duur van een verkoudheid is niet te verkorten: je lichaam heeft nu eenmaal tijd nodig om het virus weer uit het lichaam te krijgen. Gelukkig kun je de vervelende symptomen die met een verkoudheid gepaard gaan, wel aanzienlijk verlichten.

Tot slot: omdat verkoudheid een virus is, hebben antibiotica geen zin - antibiotica werken alleen tegen bacteriën. Ook andere medicijnen - behalve de hierboven genoemde neusdruppels hebben geen zin bij een verkoudheid.

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven en aanbiedingen en ontvang direct het gratis digitale receptenboekje Gezonde ontbijtjes!

Je gaat daarbij akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Griep of verkouden? Lees er alles over in onze special.

Ben je op zoek naar informatie over een ziekte, lichamelijke klacht of psychisch probleem? Hier vind je een overzicht van de 100 meest gezochte klachten.

t>